ФОТО: МЕЖДУ СВЕТЛИНАТА И СЯНКАТА В ГАЛЕРИЯТА

контакти

Фотографската изложба „Между светлината и сянката“ ще бъде открита довечера в Градска художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Тя е дело на Евгения Христова, която ще представи творбите си от 17:30 часа.

Авторката завършва Изкуствознание във Френската гимназия в София, както и Живопис в столичната Художествена академия, заедно с Владимир Пенев, Ивайло Мирчев, Димитър Чолаков, Десислава Минчева и др. Участва в Първия пленер по живопис, провел се през 1981 г. в Димитровград. Галерията пази две нейни картини, съобщи нейния уредник Надежда Стойнева.

Евгения Христова е известна личност в художествените среди. В началото на 90-те години открива фотографията като изразно средство. Участва в поредица изложби в София страната и чужбина. В документалния филм „Булеварден роман“ /2012/ тя е един от главните герои. На 33 години претърпява злополука, но това не отнема от нея високия дух, искреността, артистизма и високата човечност. Продължава да се интересува и да пише статии за изложби, обича да се шегува и да прави изкуство на инат. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук