ФОТОИЗЛОЖБА ПОКАЗВА СПОМЕН ЗА БЕДСТВИЕ И СОЛИДАРНОСТ В БИСЕР

контакти

ФотоизложбатаБисер – спомен за бедствието и човешката солидарност“ напомня за една от най-мащабните хуманитарни каузи. Тя ще бъде открита днес, от 16 часа, на пл. „Свобода“ в Хасково. На 8 май отбелязваме Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

Творбите са изготвени от областната администрация, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и МВР. През февруари бе експонирана в Министерския съвет. В изложбата са подредени 20 кадъра. Те са предоставени от фоторепортерите Ники Матанов БТА, Панайот Панайотов от вестник „Хасковска Марица“, Георги Даскалов от „Хасково инфо“, Христо Русев – вестник „Старият мост“ Свиленград, Джантай Коджаюмер – вестник „Заман“, Велко Велев –   издател на българо-гръцко списание за регионални новини. В изложбата са включени фотоси от вестник ”Харманлийски наблюдател”, от кореспондента на вестник „24 часа“ Николай Грудев, както и от Стефан Чертоянов, член на гражданското сдружение „OFFROAD общество“, притекли се на помощ от София, Пловдив и Стара Загора с вещи и продукти от първа необходимост за бедстващите.

Фотоизложбата е спомен за човешката болка, която не трябва да бъде забравяна, но и  израз на благодарност към БЧК и всички доброволци, институции и организации за  съпричастността и помощта, която оказаха и продължават да оказват за възстановяването на засегнатите от наводнението селища в Хасковска област.

Снимка от dariknews.bg Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук