Фотографии на Дунав от 8 държави са представени в изложба

Фотографии на Дунав от различни градове в Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Хърватска, Румъния и България са представени в изложба в димитровградската Художествена галерия „Петко Чурчулиев“.

Експозицията – „Дунавски перспективи“, ще бъде представена днес от 17:00 до 18:00 часа, като официално откриване не е предвидено. Тя е осъществена с помощта на Унгарски културен институт и посолството на Унгария, реализирана в сътрудничество с унгарските институти в Истанбул и Букурещ. В галерията в Димитровград ще остане за посещение до 24 януари.

Творбите са на Центъра за съвременна фотография „Роберт Капа“, селектирани от поредиците на фоторепортерите от Pictorial Collective. Всеки от членовете на тази група е пътувал до различен участък на реката в различна страна, за да снима всекидневието на хората, които живеят там, да запечата непокътнатия (на пръв поглед) пейзаж или градския, изградения пейзаж, обграждащ реката като затворена сцена с лица, дейности и гледки.

В изложбата са представени кадри на Шимон Мориц-Шабян, Денеш Мартонфаи, Балинт Хирлинг, Акош Щилер, Адам Урбан, Андраш Д. Хайду, Балаж Мохаи, Роберт Ласло Бачи, Ласло Вег.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук