Фотографии на Будапеща представят в димитровградската библиотека

контакти

Фотографии на Будапеща от изминалите 10 години са представени в изложбата на Кристиян Бодиш Budapest Street. Експозицията е подредена в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград от днес, където ще остане до 20 февруари 2023 г. Тя се реализира със съдействието на Унгарски културен институт „ЛИСТ“.

Кадрите са групирани в тематични двойки. Една част от тях е много „будапещенска“, друга би могла да бъде направена, в който и да е друг голям град. Общото между тях е неповторимостта на мига.

Кристиян Бодиш е роден през 1985 г. в Будапеща. Завършва строително инженерство. С фотография започва да се занимава преди повече от 10 години като хоби. Основният му профил е архитектурната фотография и заснемането на събития.

Дипломирах се като строителен инженер, фотографията беше просто хоби. След 5 години в строителното инженерство, смених професията с фотографията. Работя на свободна практика и се занимавам основно с архитектурна и рекламна фотография и заснемане на събития, споделя Кристиян Бодиш.

Той снима Будапеща от 2009 г., а от 2014 г. е в постоянно сътрудничество със столичната община и творбите му редовно излизат в We Love Budapest. През 2016 г. създава Budapest Images  (https://budapestimages.com/ ) –  най-голямата база данни на тема Будапеща. Тази година се присъединява и към BPSPC (Budapest Street Photography Collective), творческо ателие, обединяващо budapest street фотографи.

Най-голяма радост ми доставя, когато мога да увековеча рядко, неповторимо, пълно с живот явление. Целта ми не е да се изкачвам по екстремни места и оттам да снимам изумителни перспективи, а да откривам места и гледни точки, които са разбираеми за всички, и въпреки това никой не ги е забелязал, казва още Бодиш.

www.budapestimages.com

www.facebook.com/budapestimages

www.instagram.com/budapestimagesПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук