Фотоволтаична централа ще правят на покрива на „Язаки“, в двора още една

Инвестиционно намерение за изграждане на две фотоволтаични централи – на покрива на „Язаки“ край Димитровград и в прилежащо към сградата пространство, има плевенското дружество „Хоризонт Рент“ ЕООД.

Максималната мощност на централата е 3 MW. Генерираната еленергия ще служи за обезпечаване на нуждите на завода. При излишък, енергията ще се отдава към външната електропреносна мрежа, през която и ще се добавя, при недостиг.

Предвидени за монтаж върху сгради са 4485 фотоволтаични панели, с единична мощност 445 Wp, като общата инсталирана мощност ще е 1 995 825 Wp. Наземната централа предвижда да се монтират 2247 панели, с единична мощност 445 Wp, като общата им мощност е 999 915 Wp.

В обосновката към инвестиционното намерение се посочва, че реализирането му няма да доведе до издаване на шум, вредно въздействие върху хората, флората и фауната.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук