ФОРМУЛА „МАРИЦА АРТ“: ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ БЕЗ ПРЕСА

контакти

Странна пресконференция се проведе снощи до Големия дъб в началото на парк „Марица“, отнасяща се до прояви по проект за реката. А пресконференцията беше такава, тъй като нямаше преса, въпреки надлежната разгласа за събитието. Защо стана така, може да се гадае или да не се гадае. Вероятно медиите, без изключение частни инициативи, са решили, че реализаторите на проекта биха могли да се отнесат към тях като към партньори, а не глашатаи по задължение. С което, между другото, често се спекулира поради отговорното отношение на медиите към обществени събития. Дори, когото ефектът от тях е спорен.

По проекта, за който става дума, сумата е 487 718,40 лв. В нея, вероятно е предвидена част за популяризация и медийна разгласа. За Димитровград обаче, също така вероятно, е преценено, че такива разходи е добре да се  спестят, тъй като журналистите бездруго ще отразят събитието. Нали  общината също участва в него. Този път журналисти не се явиха. Дали това е направило впечатление на Владимир Костов от рекламна агенция „Крес“ – София, спечелила процедурата, разделена на три лота – за промотиране на проекта, организация и логистика, публичност и информация, както той обясни. Под дъба в парк „Марица” той се представи като човек, отговарящ за медиите и изявите. Каза, че около 10-15% от общата сума на проекта са предвидени за разгласа, включително брошури, шапки, капачки-значки като тези които раздаваха от една триколка. Но достатъчно ли е това. И заради общественото значение на проекта само ли го правят ангажираните хора, та се очаква и изданията да бъдат такива? Не, че не са – досега за „Формула Марица Арт” е писано много с ясното съзнание, че обществото трябва да бъде информирано за такива прояви. Но, проектът вече е в друга фаза. Тя предполага партньорство, а не пренебрежение. От първото всички ще спечелят. За второто сами преценете.  

Снимка от пресконференция по проекта. По него Елена Георгиева, директор на Исторически музей е ръководител, Моника Добрева – координатор, Донка Тенева – административен секретар, Златка Хубенова – счетоводител. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук