Фолклорен спектакъл в Димитровград, зелена алея на бъдещето в Хасково, за Деня на Европа

Организират и среща-разговор с автора на радио портретите „Великите европейци“

контакти

Празничен фолклорен спектакъл по повод Деня на Европа – 9 май, организира Община Димитровград. Той ще се състои от 18.30 часа тази вечер на площад „България“, с участието на танцьорите от Народно читалище „Христо Ботев 1902” – Димитровград и Народно читалище „Събуждане 1928” – село Радиево. Концертът ще представи богатството и красотата на българския народен танц и песни.

Нека в празничния ден си пожелаем спокойно бъдеще в една силна и просперираща Европа, където всеки гражданин отстоява моралните ценности, върху които се гради мирът!, споделят от Община Димитровград.

По повод Деня на Европа, Община Хасково и Областен информационен център – Хасково инициират засаждане на дръвчета. Идеята е всяко училище от Хасково да засади по едно дърво и заедно да поставим началото на нова зелена алея на бъдещето. Защото вярваме, че Европейският съюз е организация на младостта, знанието и отговорността, подчертават от Общината в областния град.

Събитието ще се проведе на 9 май 2023 г. от 12:00 часа в парка в кв. „Куба“ (входа откъм ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“). Дръвчетата са осигурени от Община Хасково и Областния информационен център, а грижата за новия зелен кът ще бъде обща – така, както е солидарна грижата ни за общия ни Европейски дом!

Още една проява са подготвили в Димитровград, но на 10 май от 17.30 часа. По инициатива на посланиците на Европейския парламент при ПМГ „Иван Вазов“, в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще се състои среща-разговор с журналиста Пламен Асенов, автор на радио портретите „Великите европейци“, излъчвани повече от десет години в ефира на радио „Пловдив“ и по програма „Хоризонт“ на БНР. На срещата ще бъде представена книжната поредица със същото име, от която до момента са публикувани три тома. Пламен Асенов е посветил „Великите европейци“ на значими фигури от европейската история, политика, наука, изкуство, култура, социален живот.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук