ФК „ДИМИТРОВГРАД“: АКО ФУТБОЛИСТИТЕ ВЗЕМАТ ПО 1000 ЛЕВА – 1/2 ЩЕ ДАВАМЕ НА БОРЦИТЕ

контакти

Ако е вярно твърдението на Стефан Димитров, че футболистите вземат по 1000 лв. заплата, половината ще даваме да борците. Това заяви треньорът на ФК „Димитровград 1947“ – Христо Георгиев.

Думите му бяха провокирани от пресконференция на председателя на ОбС, който заяви: Щом като един футболист може да взема 1000 лв. месечно, аз съм на мнение, че един световен вицешампион по борба и не само, може да взема по толкова. Искаме от ОбС – колкото пари се дават за футболния клуб, толкова да се дават и за борбата, каза председателят. Той уточни, че за ФК „Димитровград 1947“ годишно се отпускат 54 хил. лв., за СКБ „Димитровград“ – 12 хил. лв. Може да си попитате футболния клуб колко вземат там, подкани Димитров.

С цялото ми уважение към борците, винаги съм се радвал на успехите им. Ние сме колеги, израснали сме заедно и ми е крайно неприятно обществеността в Димитровград да си мисли, че моите играчи вземат такива възнаграждения месечно. Едни деца тренират борба, други футбол. Гласуваният бюджет е за цялата детско-юношеска школа, включително и представителния отбор. Влизат още разходи за съдии, медицински лица, пътувания, топки…, коментира Георгиев.

В тези 54 хил. лв. влиза издръжката на възрасти – деца, младша старша и мъже. Децата, например, в детско-юношеската школа, в която няма такси – са над 80. Отпусканите пари са крайно недостатъчно. Осигуряваме допълнително от спонсори и спомоществователи. Играчите в отбора може да са 20 или 25, но само 12 от тях са на заплата, плюс треньорът. От ръководството никой не взема заплата, коментира изпълнителният директор на клуба Мартин Александров.

От думите му се изясни, че 12-те футболисти вземат чисто от 250 до 380 лв. – максимум, останалите допълват състава от школата. Заплатата на треньора чисто, пък, е 630 лв. Има и такива футболисти, работещи на други места, които играят безвъзмездно за ФК „Димитровград 1947“.

Дайте да направим така, че да помагат хора, които имат възможност, за да вземат реални възнаграждения и борците, и футболистите. Не да се създава конфронтация, заяви още Христо Георгиев.

baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук