Фитнес уреди на Центъра за временно настаняване дари Добри Делев

контакти

Уреди и съоръжения за тренировка на Центъра за временно настаняване дари известният културист и почетен гражданин на Димитровград Добри Делев. Те ще могат да бъдат ползвани от всички настанени. Основна причина за дарението обаче е 22-годишният потребител на центъра Даниел, който си направил импровизирани щанги, за да тренира. Това подтиква управителя на центъра Борислав Борисов да потърси съдействието на Община Димитровград и Добри Делев.

Видях един ден как Дани си беше направил щанга от дърво и от капаците на кошове. Като видях как иска да се развива, обърнах се към Общината и към Добри Делев, ако имат възможност да помогнат на този млад човек да реализира мечтата си да спортува. Благодарение на тях тази мечта се сбъдна и той, както и останалите настанени, ще могат да ползват фитнес уредите, заяви управителят Борислав Борисов. Казано е – здрав дух, здраво тяло, допълни той и подчерта, че така се подпомага укрепването на психиката.

Нямах излишни уреди в залата, затова купих нови. Взех лост с тежести, дъмбели отделно, както и комбиниран уред за трениране и натоварване на цялото тяло, обясни Добри Делев. Важно е човек да има желание. Досега Дани се е справял без условия. Те вече ще са налични за него и за останалите хора в центъра, добави културистът и почетен гражданин на Димитровград.

Обичам да спортувам в свободното време. Най-много ми харесват щангите и вдигането на тежести, сподели Даниел. Той е от Пловдив. Израснал е по домове. В центъра в Димитровград бил настанен преди около месец.

Центърът за временно настаняване в Димитровград е единственият на територията на област Хасково. Към момента са настанени 16 потребители, очакват се още двама. Капацитетът му е 20 души. Центърът предоставя основно храна и подслон, както и различни занимания за обитателите. В него те могат да остават до 6 месеца. Търсят се и варианти за намиране на работа, ако имат хората физическа възможност.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук