ФИРМИ УЧАТ ДОБРИ ПРАКТИКИ ВЪВ ФОРЛИ ПО ПРОЕКТ

контакти

Представители на бизнеса от Димитровград пътуваха през миналата седмица за Форли. Инициативата се свързва с проект „Насърчаване на заетостта чрез съвместяване на професионалния и личен живот“. Форумът се проведе от 14 до 21 юли. Там се запознали с добри практики в различните сфери. От италианска страна участвали няколко кооперации, сред които и тази, спечелила приза за въвеждане на нови технологии на Ботуша.

Сред делегацията бе Катя Панева като представител на „Мит Ком“ ЕООД – Димитровград. Сподели, че са имали срещи с управата на италианската община, неправителствени организации и бизнеса. Направи ми много добро впечатление взаимодействието между институциите и малкия бизнес. Ще се опитам да приложа този модел в Димитровград, каза в качеството си на общински съветник Катя Панева. Допълни, че още една фирма от града край Марица е изпратила свои представители.

Началото на проекта бе поставено на 12 юли в Димитровград. Българската община е водеща по него, а италианската – партньор. Идеята е да се мотивират гражданите за насърчаване на заетостта и подобряване качеството на живот.  За постигането ще бъдат анализирани добри национални и европейски практики. Ще се разработи общинска стратегия, чиято цел е да осигури „висококачествени работни места“.

Стойността на проекта е 183 260 лв. Осъществява се по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Изпълнението му завършва на 31 октомври 2013 г. През септември ще се проведе заключителна пресконференция. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук