ФИНАНСИ ЗА РОДИТЕЛИТЕ НА ВСИЧКИ НОВОРОДЕНИ, АКТУАЛИЗИРАТ БЮДЖЕТА ПРИ НУЖДА

контакти

Независимо колко деца се родят на територията на община Димитровград, еднократно финансово стимулиране в размер на една минимална работна заплата ще има за всички. Заложили сме определена сума в бюджета и тя ще бъде актуализирана, при необходимост, увери кметът Иво Димов.

Той връчи финансовите помощи на първите 11 семейства с новородени в Димитровград. Направи го заедно с председателя на Комисията за разглеждане на заявления-декларация за предоставяне на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на Община Димитровград д-р Вълчо Митрушев и зам. председателя на комисията Виолета Желева.

Иво Димов благодари на Общинския съвет, че прие предложението му за насърчаване на раждаемостта. Това е първа крачка в правилната посока. Надявам се след време да имаме възможност да стимулираме семействата на новородени с още повече средства, каза още кметът.

Д-р Въчло Митрушев поздрави родителите. Ще се радваме скоро пак да ви видим, каза той. По-скоро не ние, а вие ни дарявате, допълни думите му Виолета Желева. Така е, защото в последните години раждаемостта се понижава, все по-малко родители избират да живеят в малките градове.

Уточнено бе, че финансова помощ се отпуска, след подаване на заявление. Комисията заседава периодично и решава кои семейства отговарят на изискванията. От началото на годината са кандидатствали 13 двойки, одобрените са 11. Днес те получиха парите си на ръка. Оттук нататък еднократните помощи на следващите родители ще се изплащат по банков път.

baner-widПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук