Финансиране за Къща на изкуствата очаква Община Димитровград

контакти

Финансиране за Къща на изкуствата, в която се предвижда да бъдат представяни картините от богатия фонд на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ и да се провеждат разнообразни прояви, очаква Община Димитровград.

Подаваме готов проект към Министерството на финансите на обща стойност 2.5 млн. лева. Това е един от инвестиционните проекти, свързан с Къща на изкуствата, за която вече сме говорили, но все не остават време и средства. Надявам се да получим финансиране и от следващата година да започнем реално изпълнение, заяви кметът на Димитровград Иво Димов при представянето в галерията на годишната изложба на димитровградски художници и творци.

Ако проектът се осъществи, ще имаме възможност да умножим значително пространствата и вече да правим по-мащабни прояви, подчерта Димов. Предвидено е Къщата на изкуствата  да се намира в сградата до библиотеката и музея, където е бившият Междуучилищен център.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук