ФИЛМОВ ПРОДУЦЕНТ ПРАВИ ДИМИТРОВГРАД СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН

контакти

Pazar-lastАко реализираме проекта, както смятаме, Димитровград ще стане световно известен. Това заяви от сградата на Община Димитровград днес бившият изпълнителен директор на „Ню Бояна“. Дейвид Варод. Той обясни, че има желанието да изгради филмово студио на територията на Димитровград, което да бъде на световно ниво и да бъде по-голямо дори от „Ню Бояна“, смятано за най-модерното на Балканите.
Peralnia-lastВарод даде съвместна пресконференция с кмета Иво Димов, заместник-кмета Светослав Стойков,
бившия заместник-кмет и депутат Владимир Митрушев и др. Градоначалникът обясни, че нещата са в много ранна фаза, но се съобщават преждевременно, за да не се изтълкуват предизборно.

При добро стечение на обстоятелствата, реализацията на филмовото студио може да започне в средата на следващата година. Конкретно място и финанси на днешната пресконференция не бяха посочени. Подчерта се, че мястото ще бъде разгледано от следващия Общински съвет на Димитровград. Има изготвен също така бизнес план.Dejvid-Varod-Dg-1

Имам предложения да направя подобно студио в много страни. Спрях се на Димитровград, защото той е стои добре от логистична гледна точка. Турция, например, е много близо, а там се развива огромна телевизионна и филмова индустрия, посочи Варод. На второ място, съпругата му Татяна има димитровградски корени. На трето място, той похвали работата си с Иво Димов и каза, че с него се работи лесно и бързо.

Във филмовото студио, ако стане, ще работят 2000 човека. Варод подчерта, че амбицията му е да наема хора от региона, които да се обучават и да навлизат в работата. Къде на шега, къде на истина, Димов подхвърли, че вече търсят апартамент на продуцента. Двамата са приятели от дълго време. Варод, пък, беше през април в Димитровград, когато засади дръвче за невръстната си дъщеричка Одилия в Алеята на новия живот.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

4 КОМЕНТАРИ

  1. Нещо ми напомня тази статия за ‘Дванадесетте Стола’ на Илф и Петров, и по специално за провинциялното градче Васюки, което според плановете на Остап щяло да стане световен център на шахматната мисъл, и нова столица на СССР, Ню Васюки. :)))))

  2. „На трето място, той похвали работата си с Иво Димов и каза, че с него се работи лесно и бързо.“Ами да,ако не преизберем Иво,киноцентъра ще отиде другаде и ще загубим 2000 работни места,по 1500 лв….3000000 лв. на месец,ами за година… не ми се мисли.Всички да гласуваме за Иво Димов,че иначе Таянчето ще закара Дейвид другаде.Туй ми напомня на нещо-„вервайте ми“ 🙂 Абе,вчера нали беше Симеонов ден?

  3. „Градоначалникът обясни, че нещата са в много ранна фаза, но се съобщават преждевременно, за да не се изтълкуват предизборно.“ Че как иначе да се тълкуват,изборите са другия месец.Сега Стефан трябва да излезе с оферта за поне 5000 работни места.
    “ Димов подхвърли, че вече търсят апартамент на продуцента.“Какво да му търсят.Съпартиеца на Иво Веско Милев има цял блок за продажба.Редно е от общинския бюджет да се отдели една сумичка и общината да закупи там един етаж,да го обзаведе и да го предостави на г-н Варод за да тръгне проекта.Едва ли ще похарчим повече пари от колкото дадохме на Табаков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук