Филипинка стана майка на момиченце в Родилното отделение в Димитровград

Гражданката на Филипините Айза Родела Митков – съпруга на главния еколог на Община Димитровград Пламен Митков, стана майка на момиченце в Родилното отделение на МБАЛ „Света Екатерина“.

Бебето се роди на 9 юни в 11:20 часа, с тегло 3 кг и 330 грама. Раждането стана чрез секцио. Всичко мина както трябва и сега майката и детето са добре, съобщи радостната новина щастливият баща Пламен Митков.

Със съпругата ми решихме детето ни да се роди в Димитровград. Избрахме да го кръстим Галина. Много сме доволни от отношението, вниманието и професионалните грижи на екипа на отделението, подчертава Пламен Митков.

Той и жена му отправят специални благодарности на завеждащия Акушеро-гинекологичното отделние д-р Четалова, на д-р Филипов и на анестезиолога д-р Карагьозов.

Айза и Пламен се запознават при едно от пътуванията му към Филипините. Обичам пътешествията. Посещавал съм много райони в Югоизточна Азия през последните 5-6 години, сред които Тайланд, Лаос, Виетнам, Филипините…  Двамата се срещнахме в столицата Манила, харесахме се и през 2019 г. сключихме граждански брак, споделя димитровградчанинът.

Живот и здраве, имаме да откриваме още много територии, допълва Пламен Митков. Той има още две деца, от предишен брак, които са батковци. Йордан е на 19 години, Павел – на 13.

Айза е от остров Минданао. Идвала е два пъти в България, а от миналата година с Пламен живеят в Димитровград. Основните различия тя вижда в културата и храната. С някои неща свиква по-лесно, с други, по-трудно, като българския език, например, но всичко с времето си. Екипът ни пожелава на семейството дълъг и щастлив семеен живот.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук