Фестивал: Три нощи песни и хора’ на площада в Димитровград

Едновременно – Панаир на занаятите, с майстори от Южна България

Десетото издание на Международния фолклорен фестивал „С танците на дедите ни” ще се проведе на 17, 18 и 19 юни на площад „България“ в Димитровград Три концертни вечери за любителите на българския фолклор радват димитровградчани и гостите на града в петък, събота и неделя от 19.00 часа.

Първи на сцената излизат ансамбъл „Звездица“ и любимата на публиката Нелина. Втората фестивална вечер ще е истински празник на хорото. В неделя на 19 юни грандиозен концерт на ансамблите „Китна Тракия“ и „Звездица“ ще взривят настроението на празника. Колорита на събитието ще допълват певчески групи от селата Длъгнево и Странско.

По време на фестивала, всеки ден от 17 до 21 часа също на площада ще се провежда и станалият вече традиционен „Панаир на занаятите“ с участието на майстори и творци от Димитровград, Хасково, Първомай, Пловдив, Габрово.

Програма:

Панаир на занаятите – всеки ден от 17 до 21 часа.

Фолклорни вечери:

  • 17 юни – Концерт на ансамбъл „Звездица” Димитровград и певицата Нелина
  • 18 юни – Празник на хорото
  • 19 юни – Концерт на ансамбъл „Китна Тракия” Хасково и ансамбъл „Звездица” Димитровград, с участието на певческите групи от село Длъгнево и село СтранскоПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук