Фестивал на рибата преминава през 12 града

контакти

„Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ преминава през 12 града на страната, организиран от Министерството на земеделието, храните и горите. Той е бил проведен и през миналата година, но в по-малки мащаби, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България /СЛРБ/.

Прояви е имало вече в Русе, София, Пазарджик, а в Пловдив е планирана за днес. Следващите предстоят в Бургас на 17 и 18 октомври, в Стара Загора на 20 октомври, в Сливен на 24 октомври, в Монтана на 31 октомври, в Габрово на 7 ноември, във Велико Търново на 14 ноември, в Хасково на 21 ноември, в Ямбол на 28 ноември и отново в София на 5 и 6 декември, където ще е финалът, навръх Никулден.

Идеята на фестивала е да популяризира рибата като вкусна и полезна храна. В отделните прояви са предвидени кулинарни демонстрации, изложения, забавни игри за деца и възрастни и музикални изпълнения. Ще бъдат предлагани прясна морска и сладководна риба, на преференциални цени.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук