ФЕСТИВАЛ: „ЗЛАТЕН ИЗВОР“ ЗА 13-ТИ ПЪТ

контакти

За 13-та поредна година в Димитровград ще се проведе националния фестивал на детската забавна песен на фолклорна основа „Златен извор“. Участие ще вземат около 300 деца от 16 населени места – Панагюрище, Пловдив, Харманли, София, Бургас, Димитровград и др., съобщи Христина Ташева, директор на общинско предприятие „Детски и младежки център“, което заедно с общината са организатори на проявата.

Изпълнителите ще се състезават в три възрастови групи – до 9, до 14 и до 18 години. Ще ги оценява жури, на чело на което ще бъде председателят на Съюза на българските композитори проф. Петър Льондев. Заедно с него ще журират Хайгашод Агасян и Армине Ахегукян. Ще има също наблюдаваща комисия от Министерството на образованието. Организаторите се надяват да успеят да вземат държавни стипендии, както това стана за националния танцов конкурс „България танцува“.

Фестивалът ще се открие на 8 юни, от 9 часа, в залата на театър „Апостол Карамитев“. От 18:30 часа ще започне награждаването. През тази година, за разлика от предишните, „Златен извор“ ще се проведе в рамките на един ден. Няколко песни от репертоара си ще изпълни Хайгашод Агасян. През тази година той навърши 60 години. Вход свободен! Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук