ИЗТЕГЛЯТ СЪМНИТЕЛНИ ПРАХЧЕТА ОТ АПТЕКИТЕ

контакти

Фервекс“ изтегля противогрипния си медикамент от пазара в цял свят. Причина е подозрения за съдържание на атипична бактериална форма. В конкретния случай се отнася за прахчето с вкус на малина, но фармацевтичната компания, произвеждаща препарата, е решила да изтегли превантивно всички разновидности.

Информацията бе потвърдена, след проверка в аптеки в Димитровград. Миналата седмица дойде представител на фирмата, заявявайки, че проблемният е този с малината, но покрай него изтеглени трябва да бъдат и другите. Доставчиците информират, че до 10 юни всички аптеки трябва да върнат опаковките. Това каза магистър-фармацевтът в аптека „Кайор“. Допълни още, че мярката е от 28 май. Показа приемо-предавателен протокол за възстановяване на разходите. „Ей енд Ди Фарма България“ ЕАД е вносител на продуктите, става ясно от него. Отделно по места има доставчици. След датата тръгват проверки от РИОКОЗ. Ще има глоби и нищо чудно лицензът да бъде отнет, ако се установи нерегламентирана продажба, каза още фармацевтът.

Не беше по-различно в аптека „Здравец“. Магистър-фармацевтът там Иван Савов каза, че до края на май пристигнало писмо да изтеглят малиновия прах. По същото време получили уведомление това да направят и с останалите разновидности на „Фервекс“, до 10 юни.

Чувал съм няколко версии в публичното пространство. Първата е, че компанията смята да смени името на продукта. Втората – партидите ще се сменят с други. Третата – въобще медикаментът няма да се появи на пазара, каза той. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук