ОТ ФЕЙСБУК: ХОРАТА ДА ДАДАТ ИДЕИ ЗА БИВШЕТО СПТУ И ДРУГИ СГРАДИ  

контакти

Обществеността да даде идеи за бъдещата визия на училищните сгради в община Димитровград, с отпаднала необходимост. Такова предложение прави на Фейсбук страницата ни читателката Мариана Иванова. То е под публикация за окаяното състояние на бившето Строително професионално техническо училище /СПТУ/ „Пеньо Пенев“ – Димитровград. Както писахме, имотът, собственост на държавата,  се е превърнал в змиярник. В скоро време обаче очакванията са той да бъде прехвърлен на община Димитровград.

auto-bannerТя би трябвало да се погрижи за тези празни сгради. Да се предложи на хората да дадат идеи за бъдещето им. Ако местната власт има такива, нека се подложат на обществено обсъждане. Но е престъпление към гражданите на Димитровград, сградите да се саморазрушават, пише читателката.

Г-н Димов, вие и вашият екип много пъти сте намирали интересни решения на различни проблеми, обръща се Мариана Иванова към кмета и ръководството в Община Димитровград. Тя предлага да се даде идея за размисъл на младите хора в града – ученици и студенти в страната и чужбина, хора на изкуството, специалисти по архитектура и строителство… Размишленията й надхвърлят конкретиката със Строителното училище, обхващайки и други изоставени сгради, каквито в Димитровград има. Може да се направи конкурс, да се поставят кутии за мнения на централни места в града, по имейл и т. н., смята читателката ни.

Интересни са и други коментари под публикацията за нерадостната съдба на бившето СПТУ „Пеньо Пенев“. Тя, явно предизвиква отношение. Някой пишат, че идеята за филиал на Висше учебно заведение е добра и трябва да се развие. Други виждат тук дейност, която би осигури допълнителни работни места. Трети искат сградите да бъдат съборени. Като цяло коментарите са, че е жалко да се наблюдават такива руини, но те са и следствие от обезлюдяването, което води до запустяване на живота.  olea-625-50 ban baner-wid

 

 

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук