ФЕЙСБУК И ГРАЖДАНИ СКОЧИХА ЗА ИРЕНА УЗУНОВА

контакти

В подкрепа на Ирена Узунова се обявиха граждани в социалната мрежа, както и с подписка. Бившият областен управител бе привлечена като обвиняема от прокуратурата. Причината – не е изпълнила служебните си задължения, вследствие на което причинила наводнение по непредпазливост, довело до смъртта на осем жители на харманлийското село Бисер.

Като реакция, във Фейсбук се появи общодостъпната група „В подкрепа на Ирена Узунова“, която бързо набира участници. Същевременно, жители на Бисер стартираха подписка в нейна защита.

Преди дни прокуратурата привлече бившия областен управител на Хасковска област Ирена Узунова като единствен обвиняем за наводнението в село Бисер. Нечувано, безпардонно и нагло…, се коментира в групата.

Възмутени сме от обвиненията срещу г-жа Узунова. По време на невижданата трагедия в Бисер и следващите тежки за всички нас месеци и години, Ирена Узунова винаги е била до нас. Прокуратурата посочва Ирена Узунова за единствен виновник за станалото. Това е недопустимо, се казва в стартираната от бисерчани подписка.

Ирена Узунова прие като огромно недоразумение привличането й като обвиняема. Почувствах се огорчена и обидена, коментира бившият областен управител. Смятам, че съм изпълнявала добросъвестно задълженията си като областен такъв, допълни тя. По думите й, причинилият наводнението язовир Иваново е актуван с акт за публична общинска собственост на Община Харманли и няма как да иззема правомощията на кмета за стопанисване.

Снимка: dariknews.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук