ФАЛСТАРТ ЗА ЦИФРОВИТЕ ДЕКОДЕРИ В ДИМИТРОВГРАД

контакти

С фалстарт тръгна раздаването на безплатни декодери за цифрова телевизия в Димитровград. Става дума за тези, които имат право на ваучер. Това са хората, получили целеви помощи за отопление през сезон 2012/2013. В началото на кампанията, стартираща от днес, гражданите се редят на опашки в централната поща, за да вземат ваучери. Те ще се раздават понеделник, сряда и петък, от 9:00 до 12:30 часа. След това отиват до клуба на хората с увреждания, за да получат декодерите. Той се намира непосредствено до дирекция „Социално подпомагане“. Такива обаче там нямаше, въпреки информацията, че ще има.

На място председателят на клуба обясни Продат Колев, че е получил задача да отвори преди 10 часа в понеделник. Устройствата обаче така и не дошли. Хора идваха да ги получат, но удариха на камък. Пенка Георгиева бе сред тях. Сега трябва да ходя до магазин „Зора“ в Хасково, жалва се тя. За областта там ще се раздават декодерите.

Според информацията, устройства в клуба ще се раздават на 5, 12, 19 и 27 август. Дали ще бъде така, не е ясно. Такива опасения изрази директорът на дирекция „Социално подпомагане“ Жанета Желева. В петък идваше управителят на магазини „Зора“ за областта Мирослав Милушев. Помоли ни да съдействаме за помещение, където да се докарат декодерите. Днес няма да дойдат. Не знам дали през следващите обявени дни ще пристигнат, обясни тя. Допълни, че те са си свършили работата, що се отнася до осигуряване на ваучерите. От „Зора“ също нямали задължение да ги осигурят на място. За Димитровград общо 1062 човека имат право да получат безплатни декодери. По-сигурно е обаче да отидат до Хасково, за да си ги вземат. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук