ФАКТ: СМЕТКИТЕ ЗА ТОК НА ОБЩИНАТА – НОРМАЛНИ

Енергоспестяващи лампи
контакти

Нормални сметки за консумирана през януари електроенергия плаща община Димитровград. Това съобщиха при едно от обсъжданията на бюджета кметът Иво Димов и главният финансист Татяна Ванчева. В момент, когато цяла България пищи от прекомерни сметки за ток, те отчитат не по-голям разход на средства от предишния месец. Причината за това двамата виждат в почивните дни около празниците, когато за разлика от жилищата, в административните и други сгради консумация почти няма. Също – в ефекта от енергоспестяващите лампи, използвани в общината.

Между 60 и 68 хил. лв. е върховото, зимно потребление на електроенергия в селищната система, В следващите месеци обаче сумата да намалее до около 50 хил. очаква Ванчева. Има идея и за назначаване на граждански договор на специалист, сред чийто задачи ще по-икономичното и ефективно управление на уличното осветление, анонсира кметът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук