УЧИТЕЛ ОТ ПЕКИН ЩЕ ПРЕПОДАВА КИТАЙСКИ В ДИМИТРОВГРАД

Учителят от Пекин Ий Донг Донг ще преподава безплатно китайски език на ученици и деца от забавачките в Димитровград. Инициативата идва от института „Конфуций“, към Великотърновския университет. Преподавателят е на 24 години и е доброволец към института. Не говори български, но владее английски език. До този момент се е занимавал с ученици на 10 и 11 години. Той казва, че обича към него да се обръщат с г-н Ий.

На среща днес в Община Димитровград доброволецът бе представен пред директори на училища и детски градини. Това направиха заместник-кметът Яшо Минков и Антоанета Шаркова – началник на отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми“.

Засега е планирано заниманията да се провеждат по около 14 часа на седмица. Предстои организирането на информационна кампания, чиято цел е да привлече желаещи. Предстои също така определянето на места за преподаване, както и броя на групите. На родителите на децата няма да се налага да отделят средства за учебни помагала, тъй като те ще бъдат осигурени. Г-н Ий ще остане в Димитровград, вероятно – година, а може и повече. Средствата за престоя му ще поеме Общината.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук