УЧИЛИЩЕ „ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ“ С НАЙ-ДАРОВИТИ ДЕЦА

Деца с изявени дарби
контакти

34 ученици от основно училище „Пенчо Славейков“ ще получат еднократни стипендии за постигнати високи резултати. Те се отпускат по наредбата за финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от общината. Зад тях остана ПМГ „Иван Вазов“ с 12, а трети – ОУ „Алеко Константинов“ с 9 ученици.

Общо 70 деца в направленията „наука и техника“, „изкуство и култура“, „спорт“ ще получат паричен стимул според постиженията в общински, регионални, национални и международни прояви. 10 180 лв. отдели общината във втората сесия за 2012 г. по общинската наредба. Размерът на еднократните е от 50 до 240 лв. На първата сесия бяха отличени 47 деца и отпуснати 6620 лв.

Церемонията по връчването на грамотите се състоя в зала „Гроссето“. Раздаде ги кметът на общината Иво Димов. Той поздрави отличените и им пожела да постигат още по-високи резултати. Поздрави ги също председателят на постоянната комисия „Образование, младеж и спорт“ Тодор Тодоров.

Парите ще се дават от 4 февруари в общината в стая 136, съобщи експерт „Образование“ Антоанета Шаркова.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук