УЧЕНИЦИ С 20 ПРИЗОВИ МЕСТА НА МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР

[quote]УЧЕНИЧКА В 12 КЛАС ВТОРА НА СЪСТЕЗАНИЕ, РЕШАВА ПОДГОТВЕНИ ОТ БАН ЗАДАЧИ[/quote]

С 20 призови места започна състезателната дейност по математика на учениците от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград. На провелия се в Стара Загора IV-ти математически турнир „Д-р Светлозар Дойчев“ участниците от, 5 до 12 клас, заеха първите места в почти всички класове, информират от гимназията.

Отличените, по класове, са, както следва:

5 клас: Даниел Йовчев – 1-во място; Георги Георгиев – 2-ро място.

6 клас: Десислава Димитрова, Моника Велчева и Мартин Петров – 1-во място; Мирослав Кръстев – 3-то място.

7 клас: Петър Иванов – 1-во място.

8 клас: Даниел Янков – 3-то място.

9 клас: Гергана Гочева и Недена Кръстева – 1-во място; Валентина Стефанова и Константина Георгиева – 2-ро място; Мария Вълкова – 3-то място.

10 клас: Таня Христова – 1-во място; Елица Евтимова и Татяна Ванчева – 2-ро място; Динко Николов – 3-то място.

11 клас: Живко Ненчев – 2-ро място; Милен Георгиев – 3-то място.

12 клас: Марио Илиев – 1-во място.auto-banner

В турнира, посветен на известния български математик и учител д-р Светлозар Благоев Дойчев, взеха участие ученици от Стара Загора, Димитровград и София. Преподаватели на младите димитровградски математици са Йорданка Кождабашева, Катя Чалъкова, Мария Пенчева и Петър Генчев.

Същевременно, дванадесетокласничката от ПМГ Боряна Димова се класира втора на присъствения кръг от състезанието VIVA Математика, организирано от телекомуникационен оператор. Участниците имали на разположение 90 минути, за да се справят със задачите, подготвени от екип специалисти от Института по математика и информатика при БАН.

Боряна Димова е основен състезател по математика в димитровградската гимназия. Във всички математически турнири и конкурси, в които участва, винаги е в първите места на класирането, уточняват от училището.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук