УЧЕНИЦИ ОТ ДИМИТРОВГРАД СЪС „СВЕТЛИННИ“ НАГРАДИ ЗА ПРОЕКТИ

Осем ученици  от Димитровград получиха награди днес в обявения наскоро общински ученически конкурс за мултимедийни проекти, посветен на Международната година на светлината. Разработките, оценени от комисия, бяха представени в зала „Гроссето“. Определени бяха две възрастови групи – 5-7 и 8-12 клас. Отличените получиха тонколонки за компютър, слушалки и флашки.

В първата възрастова група първенец стана Христо Колев от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. В нея комисията определи две втори места. Те са за Деляна Спасова от ОУ „Пенчо Славейков“ и Стефан Захариев от ОУ „Алеко Константинов“. Третото място остана за Деница Михова от същото училище. Оценяващите дадоха и поощрителна награда на Велислава Колева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Във втора възрастова група призът отиде за Мерилин Али от ПМГ „Иван Вазов“. На второ място бе класирана Мария Димова от ЕГ „Д-р Иван Богоров“. Третото – за Михаил Кирков от СОУ „Любен Каравелов“.

Презентациите са свързани със феномена на светлината, значението й за науката и хората, както и творенията от светлина. Събитието бе първо от поредица, организирани от Община Димитровград, свързани с Международната година на светлината. Утре, от 14:30 часа, в камерната зала на КДК ще се проведат демонстрации на класически и съвременни светлинни явления и технологии. Ще ги осъществят преподаватели и студенти на Физически факултет към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. В петък, както писахме, на няколко места в Димитровград ще бъдат позиционирани телескопи, с които всеки желаещ да наблюдава слънчевото затъмнение.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук