УЧЕНИЦИ ГЛАСУВАТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

24 ученици от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, заседаваха заедно с още 20 средношколци от още 20 държави в Европейския парламент /ЕП/ в Страсбург. Там те обсъждаха и гласуваха резолюции на 26 март, съобщават от гимназията.

Визитата стана възможна по програма Еврскола на ЕП. По нея ученици от училища в страните-членки на Европейския съюз прекарват един ден в ЕП. Там те участват в симулация на неговата работа, разискват и разиграват въпроси, свързани с ЕС и своите държави.

Въпроси за възможността за по-сериозна интеграция в областите на образованието, отбраната и съдбата на бежанците, зададоха представителите на ПМГ. Те се включиха и в работа по групи по предварително обявени теми. Сред тях – околна среда, възобновяеми енергийни източници, свобода на информацията, младежка заетост и др.

За участието на пленарното заседание в Страсбург димитровградчани бяха придружени от учителите Галина Караиванова, Тодор Тодоров, както и от директора Илияна Славова, които също участваха в дискусии със своите колеги от Европа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук