УЧЕНИЦИ В СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ЗАЩИТА ОТ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ

Защита при бедствия, аварии и катастрофи
контакти

Ученици от седмите класове от почти всички училища в Димитровград се включиха в общинския кръг на националното състезание „Защита при бедствия, аварии и катастрофи“. Домакин на проявата бе ОУ „Пенчо Славейков“. Тя започна в 13:30 часа и продължи до късния следобед.

Отборите бяха разделени от по четири ученици. Първата част се състоеше в решаване на тест по темата или теоретична част. След това продължи във физкултурния салон на училището, където се проведоха практически тестове и задачи в обособени няколко центрове. Те включваха въпроси, спасяване на удавник, съхраняване тнина храни при опасни химикали, слагане на маски, запознаване с устройството на противогаза и др. Освен учителите, в състезанието помагаха служители на пожарната. Огнеборците подготвиха последната практическа част, изпълнена от тях. След физкултурния салон, в двора на училището те бяха подготвили в специален съд запалителна течност. Показаха как се действа в условия на пожар. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук