УЧЕНИЦИТЕ В ДИМИТРОВГРАД ВЛИЗАТ В ЧАС НА 12 ЯНУАРИ

[quote]ЧАСОВЕТЕ – НАМАЛЕНИ НА 30 МИНУТИ[/quote]

Учениците в община Димитровград ще започнат учебния процес на 12 януари. Часовете им обаче ще бъдат намалени, като всеки един ще е по 30 минути, съобщиха от администрацията.

Кметът на Димитровград Иво Димов проведе днес работна среща с директорите на училища. С тях той обсъди възможността за удължаване с още два дни на ваканцията, заради усложнената зимна обстановка и ниски температури. Поради изчерпания законов ресурс за определяне на неучебни дни обаче, ваканцията няма да бъде удължавана, но часовете ще бъдат намалени. Както писахме, ваканцията на децата бе удължена с три дни. За неучебни бяха определени 9, 10 и 11 януари.

Всички училищни сгради в община Димитровград се отоплят от няколко дни, за да се достигне необходимата температура за провеждане на учебни занятия, уверяват директорите.

Извозването на учениците, които пътуват до своите училища, ще се извършва по график. Улиците около училищата са почистени и достъпът до тях е осигурен. Пътищата в общината са проходими при зимни условия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук