УЧЕНИК ОТ ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ПРЕБОРИ 184 ОБЩИНИ С ЕКОРИСУНКА

Ученикът от Основно училище „Св. Св. Кирил и Меродий“, от димитровградския кв. „Черноконево“, Йордан Тодоров, успя да пребори 184 общини, класирайки се сред първите с екорисунка в националната кампания „Зелена Вселена“.

В кампанията участваха 1864 рисунки от 184 общини в България. Само 10 от тях са избрани за изработка на екотабели. Една от тях е на ученика от Димитровград. По неин дизайн изработихме четири табели, каквито ще има и за отличените в другите 9 града. Първата в Димитровград поставихме в парк „Марица“. За другите предстои да се уточнят местата коментираха организаторите на кампанията от Българо-американската кредитна банка.ekoriunka-nagrada-2

Събитието се проведе днес в парка до Големия дъб. Табелата бе приета от заместник-кмета Светослав Стойков, заедно с директора на школото Милко Милков, Йордан, неговите съученици и представители на банката. Всички бяха категорични, че Димитровград е един от градовете, които най-много заслужава подобна награда, защото е сред най-зелените в България.

Доброто класиране донесе за школото като награда мултимедия. За Йордан, пък, има екотуристически принадлежности.

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук