Учебната година може да бъде удължена до юли месец

Тогава вероятно ще са и баловете. Матурите – рано или късно, но не онлайн, казва министъра на образованието

контакти

Има вероятност учебната година да бъде удължена. Всички трябва да се настроят, че лятото тази година ще се учи малко повече, обясни в предаването „Тази събота“ по БТВ министърът на образованието Красимир Вълчев.

Най-много ще бъдат засегнати юни месец и малко от юли, съобщи той. Всички трябва да имаме нагласи, че карантината ще продължи и родителите да знаят, че юни месец няма да ходят на почивка, посочи още Красимир Вълчев.

Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, защото учениците няма да са в равнопоставена среда, обясни министърът. По думите му, абитуриентските балове вероятно ще са през юли.

Според Красимир Вълчев, предложението на директорите на училищата за отпадане на външното оценяване за 4-и и 10-и клас и промени в изпита за 7-и клас и матурите е прибързано и неаргументирано.

Рано е да говорим за отпадане. Ако бъдем в ситуация на невъзможност и юни месец, и юли продължат ограничителните мерки, ще можем да говорим за това, каза министърът, разговора с който може да видите тук.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук