Учат хлапетата в детските градини да отглеждат зеленчуци

контакти

Ще учат хлапетата в детските градини в Димитровград да отглеждат зеленчуци. В дворовете на някои от тях инициативата вече започна да се реализира.

Идеята е начинанието да се разраства и догодина да стане факт във всички детски заведения. За него съобщи на профила си в социалната мрежа кметът на Димитровград Иво Димов.

Вече имаме първите екологични зеленчукови полета в детски градини в общината. В тях децата, с помощта на своите възпитатели, посяха моркови, краставици, магданоз, босилек, боб, царевица и други зеленчуци и подправки. Идеята е малчуганите в детските градини сами да полагат грижи за растенията и да ги отглеждат. По този начин ще възпитаме в тях любов и отношение към природата. Догодина предвиждаме във всички детски градини в общината да създадем подобни екологични зеленчукови полета, коментира Иво Димов.

Той сподели снимки от детските градини „Радост“ и „Слънце“. На кадрите се вижда как децата задружно поливат засадени семена на предварително обработено място в дворовете. За целта са осигурени лейки, лопатки, сложени са и табели, на които са изписани посадените семена.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук