УЧАТ УЧЕНИЦИ КОЙ, КАК И ЗАЩО ПЛАЩА ДАНЪЦИ

НАП
контакти

Ученици в Хасково ще получават информация от НАП за това кой, как и защо плаща данъци. Новият проект се нарича „Влез в час с данъците“. Изпълнява от Министерството на образованието и неправителствената организация „Глобални библиотеки“ като партньор.

С кампанията НАП ще се опита да даде полезна информация на младите хора за плащането на данъци и осигуровки. Цели да промени възприятията им към необходимостта от събирането на приходи. Експерти от НАП ще се срещнат с ученици от 9-ти до 12-ти от десетки училища в цялата страна. Ще използват интерактивна презентация, за да разкажат какви права получаваме срещу внасянето на осигуровки и защо сме ощетени всички, когато се крият задължения.

Природо математическата гимназия, Гимназията по туризъм, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и СОУ „Васил Левски“ са определените хасковски учебни заведения, включени в проекта. В него експерти от областната НАП вече влизат в ролята на учители и провеждат дискусии с гимназистите. Данъчните обясняват правата на всеки при наемането му на работа, разликата между трудов и граждански договор, защо е важна касовата бележка и какво се случва ако не се осигуряваме здравно.

Експертите ще провокират творческото мислене на учениците с конкурс, в който могат да бъдат спечелени таблет, смартфон и електронен четец за книги. Съревнованието е в две категории – текстова и визуална, на тема „Данъците, без които не можем“. То ще продължи до края на учебната година. В него могат да участват учениците от всички български училища. Повече може да се прочете в страницата на проекта в социалната мрежа Facebook  на този адрес. Най-сполучливите авторски материали ще бъдат определени от жури в състав Графа, Део, Мария Игнатова, Димитър Рачков, Диляна Попова, Силвия Лулчева, Любен Дилов  и Орлин Павлов. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук