УЧАТ МИТНИЧАРИ ДА РАЗПОЗНАВАТ МЕНТЕ ОТ ОРИГИНАЛ

контакти

Митничари от Свиленград бяха обучени да отличават оригиналите на 20 световноизвестни марки по време на семинар. Той се проведе на 10 и 11 юни в Хасково. Обучението бе организирано от Международна асоциация за защита на интелектуалната собственост, представляваща голяма част от правопритежателите на марки. Участие в двудневния форум взеха и представители на прокуратура, съд, МВР, съобщават от Агенция Митници.

Обучението бе фокусирано върху борбата срещу фалшифицирането и включваше практическа сесия. Сред обхванатите марки бяха тези на Puma, Lacoste, Dior, Nike, Adidas, Procter & Gamble, Levi’s, Chanel, L’Oreal, Tommy Hilfiger, Bjorn Borg. Мениджърът на Lacoste Марк Аглел връчи на началника на митницата Тодор Караиванов за високопрофесионалната работа, допълват оттам.

Междувременно от Агенцията съобщават за задържани на Капитан Андреево 2218 парфюми и тоалетни води, със съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Продуктите възлизат на 220 хил. лв. пазарна стойност. Открити са при проверка на лека кола с полска регистрация, пътуваща от Турция, през България, за Полша. Шофьорът декларирал, че ги е закупил от пазара в Истанбул. Не знаел, че стоката е имитация на известни марки.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук