УЧАСТНИЦИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПРИ КАТЕРЕНЕТО НА ОБЩИНАТА

Катерене на общината
контакти

Участниците в традиционното катерене на сградата на общинска администрация бяха повече от гражданите. Като махнем официалните лица и майките с деца, които по принцип идват в парка, дошлите специално да видят нестандартното събитие се брояха на пръстите на едната ръка.

Този факт на състезателите не направи впечатление. Занимаваха се с екипировката и концентрацията. Те бяха цели седем – може би най-малко от всички проведени досега инициативи по изкачване на общината.

Надпреварваха се четири мъже и три жени. При силния пол на първо място завърши Иван Петров от пещерен клуб „Академик” София с време 3 мин. На второ финишира Сава Каров от пешерен клуб „София”, 3 мин и 18 сек., а на трето – Радослав Петров, представител на димитровградския клуб по алпинизъм „Хеброс 99”, с време 4 мин и 4 сек.

При жените най-бърза бе Петя Петкова от пещерен клуб „Саламандър” Стара Загора. Хронометърът отчете 3 мин. и 17 сек. Нейна подгласничка стана белгийката Каат ван ден Боше от „Хеброс 99” с 4 мин и 3 сек. „Бронзът” грабна Румяна Йотова  от пещерен клуб „София”, която отчете време 5 мин. и 5 сек.

Първите три места и при мъжете, и при жените взеха парични награди. За първо – 250 лв., за второ – 150 лв., за трето – 100 лв., осигурени от Община Димитровград. Допълнителен стимул по 100 лв. получиха всички състезатели от председателя на Общинския съвет Стефан Димитров, който им препоръча им да ги изхарчат с удоволствие на Неделен пазар. Той им подари и по бутилка червено вино – специална селекция за 60-годишния юбилей на „Неохим” АД.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук