УТРЕ ПРЕСЯВАТ КАНДИДАТИТЕ ЗА МБАЛ

МБАЛ Света Екатерина Димитровград
контакти

Утре комисията по избор на нов управител на МБАЛ „Света Екатерина“ ще заседава, за да пресее кандидатите, подали документи за мястото. На 15 януари първият етап ще протече с разглеждането им. Във втория кръг членовете ще се запознаят със стратегиите на кандидатите за управлението на болницата. Ще се поставят оценки, като те трябва да бъдат над 4,5, за да се стигне до третия етап на препитване, информира председателят на комисията Юлиян Семерджиев, който е и общински съветник от партия „Лидер“.

Само двама са представилите документи за управител на МБАЛ. Те можеха да направят това до 28 декември м. г. Единият от тях е д-р Здравко Наков, който е временно изпълняващ длъжността. Следващият е д-р Янко Кочев от МБАЛ – Оряхово.

Дали ще преминат ситото, ще стане ясно утре. Ако комисията определи кандидат или се произнесе, че е нужно удължаване на срока, последна дума ще имат общинските съветници, поясни Семерджиев.

На ноемврийското заседание през 2012 г. Общинският съвет прекрати предсрочно договора на д-р Здравко Наков като управител на МБАЛ „Света Екатерина“. Според решението обаче той остана като временен управител до назначаването на нов. Тогава се гласува допълнителна докладна, отнасяща се до провеждане на конкурса и образуването на комисия. В нея влизат общинските съветници Юлиян Семерджиев от „Лидер“/председател/, Петя Тошкова от „Да за Димитровград/ секретар/, Петър Томов от ЕНП, Сашо Спасов от БСП, Катя Панева от „Да за Димитровград“, Веселин Милев от ГЕРБ, Димитър Петров от БСП  и Николай Колев от ГЕРБ.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук