Утвърдиха учители на годината и деец на културата в Димитровград

контакти

Носители на специалните награди на Община Димитровград „Учител на годината“ и „Деец на културата“ за 2023 г. утвърди Местният парламент в Димитровград. По традиция, очаква се наградите на удостоените да бъдат връчени на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Специалната награда „Деец на културата“, за принос в областта на културата, се присъжда на Ирина Костадинова-Николова. От октомври 2008 г. до момента тя е председател на димитровградското читалище „Христо Ботев 1902“. Ирина Костадинова е основен двигател и художествен ръководител на танцов състав „Тракия“, инициатор е и създател на инициативата „Хора за хората“, която стартира през декември 2014 г. в Димитровград. Ирина Костадинова е носител през 2021 г. на грамота от Министерството на културата за принос в развитието и утвърждаването на читалищното дело. Организатор е на множество благотворителни инициативи и концерти в подкрепа на нуждаещи се…

Пет педагога ще са носители за 2023 г. на специалните награди на Община Димитровград „Учител на годината“:

  • Таня Канева – старши учител в ДГ №1 „Звънче”, в направление „Предучилищно и училищно образование”;
  • Татяна Къшева – старши учител по професионална подготовка, в направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, в направление „Професионално образование”;
  • Калоян Добрев – старши учител по английски език в ПЕГ „Д-р Иван Богоров”, в направление „Хуманиратни науки”;
  • Лушка Тонева – старши учител по музика прогимназиален етап в ОУ „Алеко Константинов”, в направление „Изкуство”;
  • Мария Милкова – старши учител по история в ОУ „Пенчо Славейков”, в направление „Цялостен принос за развитие на образованието и престижа на Общината с дълготраен характер”.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук