Утвърдиха лауреатите на литературни награди „П. Пенев“, учителите и културния деец на годината

контакти

Лауреатите на Международната и Национална литературни награди „П. Пенев“, учителите и културния деец на годината утвърди днес на заседание Общинския съвет на Димитровград.

Номинираните от специалната комисия за присъждане на поетичните награди – палестински поет, белетрист, преводач Хайри Хамдан и българският творец Пламен Дойнов, местните парламентаристи одобриха с пълно единодушие. Така двамата получават престижните отличия, които, с официална церемония ще бъдат връчени от кмета Иво Димов на рождения ден на поета – 4 май в Лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Също с пълно единодушие общинският съвет утвърди носителите на специалния общински приз „Учител на годината“. Получават го:

  • Боряна Тренева – старши учител начален етап на обучение в ОУ „Пенчо Славейков” в направление „Предучилищно и училищно образование”;
  • Таня Ганева – главен учител по физика и астрономия и математика в СУ „Любен Каравелов” в направление „Природо-математически науки”;
  • Петрула Дончева – старши учител начален етап на обучение в СУ „Любен Каравелов” в направление „Цялостен принос за развитие на образованието и престижа на Общината с дълготраен характер”;
  • Тоска Стоилова – заместник директор по учебната дейност и учител по математика в ОУ „Пенчо Славейков” в направление „Цялостен принос за развитие на образованието и престижа на Общината с дълготраен характер”.

Удивена съм от биографиите и професионалните успехи на предложените учители. Адмирации!, заяви преди гласуването председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева.

Без дискусии на заседанието бе утвърден и носителят на Специалната награда на Община Димитровград „Деец на културата” за 2022 г. Това е Здравко Нейчев,  художник, иконописец, творец в областта на сценичните и визуални изкуства, номиниран от инициативен комитет и „Балканска академия на талантите“.

Неговото и на учителите отличия по традиция се връчват на 24 май на церемония на площад „България“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук