Шампионски старт за състезателите по математика от ПМГ „Иван Вазов“

контакти

Успешен старт за състезателите по математика от ПМГ „Иван Вазов“ на няколко турнира отчитат от димитровградската гимназия.

В навечерието на Деня на народните будители в Стара Загора се проведе Второто отборно състезание по математика „Будилник“.  ПМГ „Иван Вазов“ участва с два отбора: във II-ра състезателна група – Никол Динева (5. клас), Николай Димов (6. клас) и Християна Георгиева (7. клас); в III-та състезателна група – Валентин Станчев (8. клас), Теодор Иванов (9. клас) и Георги Ангелов (10. клас).

И двата отбора на Гимназията завоюваха първи места и купа „Шампион“ в своите състезателни групи от общо 26 отбора от 14 училища. С най-голям принос за отборите са Християна и Валентин, постигнали максимален резултат от 10 точки, с решени всички задачи за техния клас.

На 1 ноември 2023 г. Валентин Станчев (8. клас) участва в XXXII-я математически турнир „Черноризец Храбър“. В регионалното класиране на турнира в град Пловдив той завоюва първо място отново с максимален резултат от 175 т.

В началото на месец ноември в Дубай се проведе състезанието по ментална аритметика Horus. По регламента на състезанието, участниците в него трябва да решат 160 задачи за 10 минути. Никол Динева от 5. клас премери сили с около 300 от тях и завоюва престижното 2-ро място.

Поздравления за отличното представяне на учениците! Поздравления и за техните учители по математика – Анелия Тенева, Яна Бъчварова и Катя Чалъкова. Благодарности за подкрепата на родителите им!, отправят от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук