Успехи за клуб „Джудо Димитровград“ в два турнира

контакти

Участие в два открити турнира взе през изминалите два уикенда спортен клуб „Джудо Димитровград“, съобщават оттам.

На 16 и 17 септември в София в бе организиран откритият турнир на СК „Левски“ – „Янко Димов“, в зала „Локомотив“. Състезателите от „Джудо Димитровград“ участваха и в двата дни на турнира. Деветнадесет клуба от страната се включиха в първия ден, като СК „Джудо Димитровград“ е шести в отборното класиране – със спечелени два златни, сребърен и бронзов медал, завоювани от десет участника в събота. Шампиони през първият ден станаха Лилиана Боева и Александра Димитрова. Кристиян Делчев завърши втори, а Жасмина Миткова остана трета в категорията си. Рая Будакова изгуби срещата за третото място, след репешажа и остана пета.

През втория ден на турнира клубът бе представен от девет състезатели, от които шампион е Радина Димитрова, Никола Колева е трета, Стелияна Вълева също е трета, Божидара Георгиева, Сияна Рискова, Иван Тодоров и Денис Бакалов загубиха срещи за трето място и останаха пети в категориите си. Седми е Наско Андреев.

През следващия спортен уикенд на открития турнир по джудо „Никола Петрушев“, провел се в Пловдив и организиран от СК „Марица“, участваха 29 отбора от цялата страна. На 23 и 24 септември от димитровградския клуб взеха участие общо осемнадесет състезатели, а клубът е 15-и в крайното класиране – с един златен, три сребърни и шест бронзови отличия. През първия ден шампион е Лилиана Боева, която се срещна на финала с друга състезателка на Димитровград – Жасмина Миткова, останала втора. Трети са Александра Димитрова и Владимир Хубенов, а Михаела Асенова и Кристиян Дадалов са пети. В неделя от Димитровград второ място бе спечелено от Божидара Георгиева, Никол Колева, Сияна Рискова и Стелияна Вълева са трети, а Радина Димитрова и Ивайла Димитрова останаха пети. Денис Бакалов и Насков Андреев завършиха седми, а Иван Тодоров се класира девети.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук