УСМИХНЕТЕ СЕ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЩАСТИЕТО

Усмихнете се! 20 март е Международен ден на щастието, обявен за такъв от ООН през 2013 г. Преследването на щастието е фундаментална човешка цел“, се казва в приета тогава резолюция.

За усмивката е писано и казано много. Не е необходимо човек да търси научни доказателства, че тя стопява ледове, оправя настроението и има лечебни свойства. Всеки знае и е чувствал, че когато се усмихне искрено, промяната в положителна светлина е гарантирана на 100%.

Като стана дума за наука, все повече изследователи започнаха да доказват и да вярват, че каквото мисли човек, това и му се случва. Нас, българите, все ни слагат в някакви класации за най-негативно настроените. Били сме най-нещастни, най-болни… Кои всички? Промяната трябва да бъде дело на всеки един индивид и не е задължително да става изведнъж.

Разбира се, пълно щастие няма. Пълно нещастие също няма, обаче. Животът затова е хубав, защото е многообразен. Има всякакви моменти. Не е важно дали ще бъдеш оптимист или песимист, важно е каква е гледната точка. Песимистът, например, казал: По-лошо от това не може. Оптимистът отвърнал: Може, може.

Действително, често сами влизаме в собствения си капан. Снегът ни затрупвал, слънчевото затъмнение щяло също, уж, някакви поразии да направи и т. н. А във Високите Татри, хората се радват хем на снега, хем на Слънцето /както се вижда на клипа/. Защо и ние в България да не можем?! Няма как да пренебрегнем лошото качество на живота, ниските заплати, растящата бедност, безработицата,  плашещото здравеопазване и други разни от сорта. Но това са подробности… Първата крачка към решаването на подобни проблеми е да се усмихваме по-често, не само на 20 март.

Бъдете щастливи!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук