Усложнява се пожарната обстановка в региона. Викат военните, при необходимост

Огън е пламнал в местността „Блатно кокиче“ край Свиленград, съобщиха от Противопожарната служба в града. Към момента гори и на разклона до село Брягово, община Хасково. Пожарникарите полагат усилия и в потушаването на огъня край село Йерусалимово, община Любимец.

В  резултат на сложната обстановка необходимо бе спешно да се създадат предпоставки за защита на населението в засегнатите общини и райони. От вчера е обявено бедствено положение в общините Харманли, Свиленград и Любимец заради големите пожари в трите общини. Къщи горяха в село Вълче поле, община Любимец.
Искра от влак предизвика пожар по жп линията между Харманли и Свиленград. Край свиленградското село Момково също възникна пожар. Горя край разклона за село Сива река. Пожар възникна край село Белица, община Любимец.

Областният управител инж. Минко Ангелов отпътува по спешност за там още снощи.
Днес той координира всички действия с главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН. Комисар Ангелов увери, че при необходимост ще се включат и военните. Той благодари и на директора на РДПБЗН комисар Николай Вълчев за добрата координация между компетентните институции.
На територията на страната към момента горят 30 пожара, подчерта гл. комисар Николов. – На място работят 281 пожарникари със 100 противопожарни автомобила, 40 полицаи, 41 доброволци и повече от 85 служители от горските стопанства. Полагат се всички усилия за овладяване на ситуацията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук