Условни присъди и глоби, след разбита група за трафик на мигранти

контакти

Неутрализирана е престъпна група за незаконен трафик на чужденци. Това е станало в резултат на проведено активно разследване на криминалисти от МВР – София, Районно управление – Пирдоп и колегите им от Стара Загора и Димитровград, съобщават от пресцентъра на вътрешното ведомство. На двама от задържаните са били повдигнати обвинения, като са им наложени условни присъди.

Работата по случая започнала в края на октомври, когато при обход автопатрул забелязал на третокласен път в землището на Копривщица паркиран товарен автомобил без водач. В буса са открити 24 мъже без документи за самоличност, самоопределящи се като афганистанци.

В резултат на професионалната и екипна работа и оперативна координация на криминалисти и разследващи полицаи, са задържани трима мъже, съпричастни към извършеното престъпление. Събрани са достатъчно данни за изпълняваните от тях функции в незаконната схема – организатор, посредник и водач. Извършени са претърсвания на обитаваните от тях адреси, където са намерени и иззети доказателства, съотносими към осъществяваната престъпна дейност.

След приключване на действията по разследването, двама от тях са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление. С прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа.

На 25 ноември с присъда на Районния съд в Пирдоп криминално проявените мъже са осъдени на 11 месеца лишаване от свобода условно, с три години изпитателен срок и глоба – в размер на 4500 лева за единия и 2500 лева за другия, поясняват от пресцентър на МВР.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук