УПРАВИТЕЛЯТ НА МБАЛ ХАСКОВО СТАВА ШЕФ В СОФИЯ?

Директорът на столичната „Св. Анна“ д-р Димитър Димитров вероятно ще бъде сменен, по информация на zdrave.net. Очаква се лечебното заведение да бъде оглавено от д-р Славчо Близнаков, който бе зам.-директор на „Св. Анна“ в продължение на пет години. В момента д-р Близнаков управлява МБАЛ Хасково, като под негово ръководство дълговете на лечебното заведение значително намаляха.

Вчера здравният министър д-р Петър Москов обяви, че ще има промени в ръководствата на три болници – варненската „Св. Марина“, пловдивската „Св. Георги“ и столичната „Св. Анна“. Причината – в разрез с изрично постановление лечебните заведения са държали повече от 25% от средствата си в една банка – вече фалиралата КТБ. По данни от списък с вложители, „Св. Анна“ е имала близо 6,5 млн. лв. в банката. Това обаче не е единствената причина за предстоящата смяна на директора й. През последните години расте недоволството сред персонала на болницата, някои от знаковите й лекари вече имат ново работно място.

Промяна ще има и в пловдивската „Св. Георги“. Там начело на борда на директорите ще застане хирургът д-р Васил Паница.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук