Уникален 15-метров кръст осветиха на празника Свети Дух в Горски извор

Предстои ремонт на параклиса и облагородяване на пространството

15-метров кръст бе осветен днес в местността „Азязмото“ край Горски извор, до параклиса носещ името на Свети Дух, чийто празник отбелязва днес Българската православна църква. В голямото разпятие е монтирано още едно, снабдено с осветление, а начинанието е реализирано с дарения.

Издигнахме кръста на това свято място, за да пази хората и селото, да ги дарява със здраве и щастие.  Идеята се роди през декември месец, когато стартирахме дарителска кампания, коментира председателят на инициативния комитет и бивш кмет на Горски извор – Пенчо Пенев.

Това е един уникален кръст, който няма аналог в региона. Минахме през доста премеждия и препятствия, но успяхме да ги преодолеем и да осъществим идеята, сподели кметът на Горски извор Янко Янев.

Сред официалните лица бяха кметът на Димитровград Иво Димов и областният управител на Хасково Станислав Дечев, които отправиха пожелания да има още много такива успешни инициаитиви.

Вярата в Бог, традициите и семейството са основата, върху която трябва да градим нашето общество. Община Димитровград ще съдейства с всичко необходимо, за да направи това кътче предпочитано място за жителите и гостите на селото, заяви Иво Димов. Този кръст е показателен, че когато всички сме обединени, нещата се получават, допълни Станислав Дечев.

Около 15 хил. лева струва изграждането на кръста, като в основата са вложени 26 кубика бетон. Инициативите продължават с ремонт на параклиса, прекарване на вода, проект за озеленяване и поставяне на маси и столове… За да се правят още по-хубави празници, като днешния.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук