УМИСЪЛ ЗА ПРОБИВ НА БЮДЖЕТА СЪЗИРА КМЕТЪТ ИВО ДИМОВ

контакти

Целта ви е да пробиете бюджета на общината. Правите го от година и половина. Това заяви димитровградският кмет Иво Димов на стоящия до него ОбС-председател Стефан Димитров, при един от дебатите на последното общинско заседание. Причина за репликата бе докладна за стопиране на проект, криещ рискове от санкции за общината. При това в значителни размери – 1,6 млн. лв. В крайна сметка, тя бе изтеглена от кмета, след като дебатите показаха, че общинският съвет, в мнозинството си, е за продължение на проекта.

На по-късния въпрос: Наистина ли мисли, че от година и половина се търси срив на финансовата рамка Иво Димов отговори: Имам предвид постоянните докладни, свързани с разходи. Във всяко заседание на общинския съвет се разглеждат предложения за разходи извън утвърдените в бюджета. „Пробиване” значи те да се гласуват, кметът да ги извърши, тъй като е задължен да изпълнява решенията на съвета, а в същото време да няма приходи. Това е „пробиване” – да правиш, правиш разходи и в един момент да не можеш да си платиш основните задължения – ток, заплати, осигуровки… Виждате, на всяка една сесия има минимум две-три докладни, касаещи различно изразходване. Аз не казвам, че не са важни, но в крайна сметка, когато правиш предложения за разходи, трябва да казваш откъде ще дойдат приходите. В същото време общинският съвет не гласува докладните, свързани с продажба на собственост. Откъде да дойдат тези пари?, пита Димов. С допълнението, че председателят и неговите съветници го правят явно, за да компрометират управлението му по време на мандата.

Смятате, че работа по европейски проекти е пробиване на бюджета ли, отговори на въпроса с въпрос Стефан Димитров, визирайки конкретната докладна по проекта. Не знам какво е казал г-н Димов, не искам да коментирам неговите думи, преди да съм ги чул /те бяха казани на микрофона – б. а./ Мога да кажа, че европейските проекти и работата по тях е нещо към, което се стреми всяка една община, такава би трябвало да е и посоката на развитие на нашата, коментира той. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук