УЛТРА МОДЕРЕН БИГ БРАДЪР СЛЕДИ ДИМИТРОВГРАД

Ултра модерна система за видеонаблюдение е монтирана и работи от няколко дни в Димитровград, обхващайки входно-изходните артерии на града. Поставени са 12 камери, от ново поколение, бе оповестено на пресконференция в Общината. В нея участваха кметът Иво Димов, заместникът му Светослав Стойков, директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково старши комисар Ангел Цанков, началникът на Районно управление полиция Димитровград главен експерт Ангел Дулев.

banpazarpraznikБиг Брадър системата, свързана директно с полицията, работи с вкопан в земята оптичен кабел, което дава допълнителна сигурност. За нея бяха осигурени 30 хил. лева от общинския бюджет. Предстои отпускането на още, за да се доразвие през следващите години.

Уникалното при новите камери е, че в тях е вграден софтуер, което значително оптимизира разходите. Освен това, ще позволява заснемане на автомобил, движещ се дори със 140 км в час, заяви Иво Димов. Номерът му ще бъде ясно видим и при изключени фарове вечерта. Системата, също така, автоматично позволява показването на всяка една кола, минала през обсега на камерите.

Стартираме ново партньорство с Община Димитровград, която изпреварва всички по отношение на видеонаблюдението. Новите камери ще позволят да използваме по-малко патрули. Надявам се, че ще се намалят престъпленията с 30-40%, както сочи практиката. Може да се развие системата и за установяване на неправилно паркирали коли, за каращи с превишена скорост, както и за всякакви други нарушения, коментира Ангел Цанков.
Безспорно, видеонаблюдението ще облекчи работата ни, по отношение на обществения ред. Ще можем да следим и трафика в пазарни дни, за да знаем къде да насочваме патрулите, сподели Ангел Дулев. От 8000 до 12000 коли преминават за ден, на вход и изход по пътя от Димитровград за Хасково.auto-banner

Началникът на полицията в Димитровград допълни, че достъпът до системата става с парола. Във всеки един момент той ще може да прави справки кой кога е влизал в системата, какво е гледал…

В системата няма да може да се влиза през интернет. Тя има и допълнителна сигурност. Дори да бъде прекъснат кабелът, конкретната камера, снабдена с акумулатори, продължава да снима още 48 часа. Записите, пък, ще се пазят 30 дни.

Колко струват новите камери, не бе посочено. Скъпи са, но се вместихме в парите, посочи кметът. Последва демонстрация през мултимедията, как работи системата. В нея бяха разгледани различни точки, за които писахме неотдавна.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Сега вече трябва хващат ония дето фучат с моторите и колите по улиците и не дават мира на хората.Толкова пари се дадоха и няма оправдание да няма резултат.Ако камерите имат и микрофони ще засичат от къде пускат силна музика посред нощ както беше снощи и няма да се чудят къде да пратят патрулката(като снощи)

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук