УЛИЦА „ВТОРИ СЕПТЕМВРИ“ В ДИМИТРОВГРАД ЧЕСТВА РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦИ

Улица „Втори септември“ в Димитровград чества рожден ден на патерици вчера вечерта. Там, на площада пред клуб на хората от третата възраст „Раковски“, се проведе събитие, посветено на празника.

Имахме идея да направим рождения ден на 2 септември, за празника на Димитровград. Тогава, обаче, имаше много събития и решихме да го отложим. Коментираме идеята от 2-3 години. Радваме се, че сега успяхме да я реализираме, заявиха организаторите.

sreshta-treta-vazrastОказва се, че подобни рождени дни на улицата са се организирали в миналото всяка година на 2 септември. Причина е била посрещането и поздравяването на новодомците, дошли на тази улица, от която тръгва да расте Димитровград. Поздрави към новодомците, дошли в годините назад, когато е нямало честване, бе отправен на празнувания рожден ден. Към тях се включи кметът Иво Димов. Градът се променя в положителна посока. Нека да сме живи и здрави заедно да продължим да творим и благоустрояваме, каза градоначалникът.

15 нови семейства получиха поздравления на празника. Организаторите са убедени, че традицията може да бъде продължена и през следващите години, включвайки други улици, квартали и новодомци в тях. За да се затвърди девизът на Димитровград: „Аз съм и ще бъда“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук