УИКИЛИЙКС ПУБЛИКУВА СЕКРЕТНИЯ ДОКЛАД ЗА „БЕЛЕНЕ“

Уикилийкс Белене
контакти

Уикилийкс („Wikileaks“) публикува пълния поверителен доклад на мултинационалната банка HSBS. Намира се на страницата „Болканлийкс“ („Balkanleaks“). Той представлява икономически анализ на ефективността, цената на ядрена централа „Белене“ и цената на тока, наличието на пазари и т. н. Поръчан е от правителството на ГЕРБ преди година и половина и до ден днешен беше засекретен за обществото.

До този момент бяха ясни отделни цитати от него, но вече пълната му версия е публикувана. В доклада се дава положителна оценка от изграждането на ядрена централа „Белене“. Тя ще се изплати за 10-12 години, ще има огромен икономически смисъл и ще произвежда най-евтиният ток в България, пишат експертите от HSBS.

Линк към страницата на Уикилийкс  с доклада. Скоро вероятно за българската аудитория ще се появи и превод.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук