Удължиха сроковете за ремонт на парк „Марица“ и културен дом „Химик“

контакти

Сроковете за изпълнение на дейностите по проектите за парк „Марица“ и културен дом „Химик“, които стартираха едновременно, са удължени до ноември месец тази година, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов при представянето на напълно обновения театър „Апостол Карамитев“.

Наложиха се съгласувателни процедури, промяна в проектирането, изменения. За парка специално имаме съгласуване на тези изменения с Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), с Министерството на културата. Поискахме удължение на двата проекта. Надявам се дотогава да приключим успешно и с тези ремонти, коментира Иво Димов.

По темата бе пояснено, че всички проекти са били удължени със седем месеца, като посоченото удължение е допълнително. Програмният период приключва в края на тази година и това е максималният възможен срок.

Допълнителното съгласуване предполага спиране на дейностите, докато не бъдат направени промените. Възможно е приключването да стане по-рано, като желанието е например парк „Марица“ да бъде готов до септември месец.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук